top of page
Search
  • Writer's pictureRK Design

Ратанови столове

Какви мебели да изберете за градината, двора или верандата? Какви са предимствата на ратановите мебели?


Много често при избора на градински мебели гледаме най-напред визията им, след това удобството и чак накрая може би материала, от който са изработени. Това е изключително грешен подход, който може да се окаже скъп с течение на времето.

На първо място е важно да се отбележи локацията, т.е. приложението на мебелите. Къде ще ги позиционирате, защото „отвън?!“ не е красноречив отговор. Определено има значение дали искате да закупите градински и метални столове и маси или такива за верандата, където външните фактори биха били малко по-милостиви поради навеса.

Когато избирате нови градински и метални столове и маси, обърнете внимание на конструкцията, издръжливостта и функционалността им.

За разлика от дървените градински мебели, които са изключително красиви, но пък биха се изхабили доста по-бързо от металните, например, когато са изложени на дъжд, слънце, сняг, слана и прочее, металните са сравнително достъпен и практичен вариант. Вярно – няма да има същата визия като дървото, но пък си гарантирате по-дълго ползване.


Ратанови столове – предимства




Мебелите от ратан като цяло са невероятно практичен и добър избор за градината. Екологичен материал е – вирее в азиатските джунгли, където обезлесяването вече е проблем – естествен материал е, което означава, че не преминава през стотици сложни процеси на третиране. Съответно е по-добър за човешкото здраве. Ратанът също е впечатляващо издръжлив материал, което го прави силно предпочитан за градинската мебелировка, дори детски стаи, фоайета, ресторанти и пр. Още по-любопитен факт е, че ратанът проявява отлична устойчивост при натоварване. Ето защо е толкова добър избор за направата на столове. За разлика от други материали, ратанът запазва своята оригинална форма дори с течение на години без да се деформира при упот



61 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page